DOM – Dziecięcy Ośrodek Wsparcia – Children’s Support Center

Utworzone przez Przemek Chruścicki | 23 marca 2023

Fundacja Wielkie Serce dla Dzieci, prowadząca Dziecięcy Ośrodek Wsparcia DOM w Krośnie powstała z inicjatywy wspierania dzieci, rodziców i opiekunów.

Każda RODZINA jest WAŻNA.

Każde dziecko ma prawo do szczęśliwego dzieciństwa.

Każde dziecko ma prawo do RODZINY.

Dziecięcy Ośrodek Wsparcia to również miejsce w którym Rodziny Zastępcze, kandydaci na rodziców zastępczych otrzymują wsparcie, korzystają z doświadczenia innych rodzin zastępczych i specjalistów. Wspieramy wszystkie osoby, które działają lub chcą działać w Rodzinnej Pieczy Zastępczej.

Co miesiąc organizujemy wydarzenie: Spotkania Rodzin Zastępczych.

W naszym ośrodku działa również grupa wsparcia dla rodziców i opiekunów dzieci i osób niepełnosprawnych. Podczas cyklicznych spotkań opiekunowie osób niepełnosprawnych mają możliwość spotkać się w gronie osób z podobnymi wyzwaniami i problemami dnia codziennego. Grupa wsparcia w ośrodku DOM to jednak nie tylko wymiana doświadczeń. Podczas spotkań uczestnicy wezmą udział w zajęciach z psychologiem – zajęcia z elementami arteterapii i neurografiki. Grupa prowadzona jest przez dwie osoby – doświadczonego psychologa oraz wieloletniego opiekuna pełnoletniej już osoby z autyzmem i niepełnosprawnością intelektualną.

Dziecięcy Ośrodek Wsparcia DOM w Krośnie to miejsce w którym:

• dzieci i młodzież mogą skorzystać z szerokiej oferty zajęć i warsztatów, indywidualnych i grupowych terapii,
  • osoby dorosłe mogą skorzystać z wsparcia psychologicznego, terapii, grupach wsparcia i warsztatach,
  • specjaliści: psychologowie, pedagodzy osoby pracujące z dziećmi mogą wziąć udział w szkoleniach i warsztatach organizowanych cyklicznie w naszym ośrodku,
  • wolontariusze: mogą poprzez swoje działania wspierać potrzebujące działania oraz rozwijać swoje doświadczenie zawodowe i zdobywać nowe umiejętności,
  • darczyńcy, firmy i lokalni przedsiębiorcy: mogą wspierać działania Dziecięcego Ośrodka Wsparcia i fundacji Wielkie Serce dla Dzieci.

Szukasz bezpiecznego miejsca do spotkania, wsparcia, potrzebujesz odnaleźć się w nowym miejscu lub sytuacji – zapraszamy!

Czujesz, że potrzebujesz pomocy: Ty lub Twoje dziecko – nie wahaj się. Jesteśmy dla Was! Jesteśmy otwarci dla wszystkich, wspieramy dzieci i osoby dorosłe, wszystkie osoby w potrzebie. Znajdziesz nas w Krośnie, na ul. Bohaterów Westerplatte 18A/26

Chcesz wesprzeć Dziecięcy Ośrodek Wsparcia

• dowiedź się jakie wsparcie aktualnie jest nam potrzebne: zadzwoń do nas na nr telefonu: 533 211 555 lub odwiedź naszą fundacje na ul. Bohaterów Westerplatte 18A/26.
  • chcesz przekazać darowiznę bezpośrednio na konto:
    PL 89 1600 1462 1807 6416 7000 0001 – waluta PLN
    PL 24 1600 1462 1807 6416 7000 0007 – waluta EUR